BOKA TID ONLINE
 KAJELIS HISTORIA

Det började egentligen gro redan för många många år sedan, drömmen att få arbeta med min stora passion, inredning.

Men det var först 2019, efter att ha arbetat nästan 20 år med inköp och försäljning i byggbranschen , som min chans kom, och jag fångade den!

I januari 2020 påbörjade jag min utbildning till certifierad inredare & inredningsstylist.

Under utbildningens gång har jag insett att detta alltid funnits där, min passion för att inreda och det kreativa anlaget att kunna se slutresultatet innan det existerar.

Som liten blev mina föräldrar tokiga när jag varje vecka skulle möblera om på mitt rum, och när de till slut tröttnade så lärde jag mig snabbt att flytta möbler på egen hand med hjälp av filtar. 

Ingen kunde stoppa mig då, och jag minns känslan av tillfredsställelse och nöjdhet när jag var klar, och låg där i mitt rum glad och lycklig över vad jag åstadkommit och hur bra jag trivdes.

Och den där känslan, det är precis den känslan jag vill ge vidare till mina kunder. Det är viktigare än någonsin att ha ett trivsamt boende och det behöver absolut inte vara dyrt att få den där hjälpen.

På mina olika arbetsplatser har jag alltid tillfrågats när något kreativt behövt skapas, möbleras om eller inredas och redan för 15 år sedan vikarierade jag som butiksdekoratör, tacksam för alla arbetsgivare som lät mig "blomma" ibland även om det inte var det jag egentligen var anställd för :)

Privat har jag också då och då hedrats med att få hjälpa bekanta planera och inreda sina hem, jag har hört ofta att jag borde arbeta heltid med detta men inte riktigt tagit åt mig av lovorden.

Men NU, nu har jag förutom mitt intresse och mitt kreativa anlag, även utbildats och certifierats till Inredare via Inredningskurser Sverige AB.

Så jag är redo, redo att på ett professionellt sätt få hjälpa just dig få till den där känslan, att trivas hemma, göra din bostad redo inför försäljning färgsätta, ordna med belysningen eller vad du än önskar hjälp med.


KAJELIS AFFÄRSIDE

Att erbjuda mina kunder, både privata och förtagare professionell inredningskonsultation  till ett fast pris, inom Helsingborg samt online.


Kajelis Historia
Certifierad Inredare Helsingborg

Kajsa Kvennefors

Certifierad Inredare

Hej!

  Det här är jag, Kajsa,  som äger och driver Kajelis Inreda i Helsingborg. 

Jag är en kreativ och lösningsorienterad person med stor empati och     närvaro i det jag gör.               

Varje nytt uppdrag utvecklar mig i mötet med nya människor, som har nya unika behov och önskemål och där vi gemensamt ska skapa något som vi  båda ska bli nöjda med. 

 Med 20 års erfarenhet från bygg & järnbranschen har jag erfarenhet som   många inredare/ stylister saknar - produkt & materialkunskap. 

 Jag kan därför hjälpa dig till de rätta valen till ditt projekt utan att ha vinstintresse för specifika produkter eller leverantörer.

 Förutom att ha arbetat med inköp & försäljning inom bygg så har jag hunnit   med att äga och renovera några egna hus och jag är en riktig "gör det  självare" som både kan montera, snickra, måla och hitta på finurliga  lösningar. 

 Och du, jag har arbetat som köksplanerare, så att rita och planera kök och badrum är också en specialtet.

 Jag hoppas vi hörs,                                                       

//Kajsa


9 snabba frågor till Kajsa

1.Var hittar du inspiration?
I massa olika flöden på sociala medier, ute i vardagen, i tidningar, i butiker - jag får dagligen inspiration intankad och har ett gigantiskt inbyggt hjärnbibliotek att leta i.
pinterest.se är ett jättebra ställe att söka inspiration på!


2. Vad är det bästa med ditt jobb?
Att vid varje uppdrag öppnas något helt nytt, ett nytt kapitel att skapa.
Varje hem är unikt på sitt egna sätt och att hitta och framhäva vad just ditt hem är och hur du är som person. För mig ska ett hem vara just det, personligt och det är då du trivs.


3. Hur är din egna inredningsstil?
Jag gillar naturen, det enkla så får nog säga avskalat skandinaviskt. Det är en bas med vitt, grått, beige och sedan följer olika tillagda kulörer i respektive rum/ yta. Då jag gillar naturen finns det en hel del bambu/ rotting/ jute och brunt just nu.....


4. Har du "mallar" för hur du inreder, eller tex möbler och dekoration som alltid finns med?
Nej, som jag tidigare förklarat så är varje hem unikt, ett oskrivet blad där jag tillsammans med kunden ska lokalisera, planera och skapa något nytt utifrån deras förutsättningar, smak och stil.


5. Vad är vanligaste misstagen folk gör?
Blanda stilar - man köper på sig det man gillar där och då och placerar ut det lite varstans, men det blir oftast rörigt och ingen röd tråd i helheten.
Man glömmer också ofta både, belysning, växter och det textila. Alla viktiga byggstenar i helten...


6. Vad är senaste platsen du besökte eller såg vars inredning du gillade lite extra? 
Såg häromdagen trädhotellet treehouse i norra Sverige, tänk att bo i en glaskub i trädtopparna!


7. Hur är dina tankar gällande miljö och hållbarhet?
Jag brinner för att återskapa och återanvända saker, loppis är definitivt en hobby! Jag är ju en kreatör och ser lätt nya möjligheter, använder gärna det kunden redan har och gör om detta.
Ska man köpa nytt så är det såklart en kostnadsfråga för kunden, har man en budget som klarar det så förespråkar jag gärna miljömärkta möbler och gärna tillverkat i Sverige.


8. Vad är senaste saken du såg du "bara måste ha"?
Nu är våren i antågande och jag ser mycket fint till trädgårdarna, själv fastnade jag för en ljuslaserad liten grupp i bambu, tänk dig en vitkalkig yta med ram av rund bambu och resten i fyrkantig, så snyggt!


9. Vad är ditt bästa råd till omvärlden vad gäller inredningskonsultation?
Var inte rädd för att fråga, det kostar ingenting att få reda på vad hjälpen skulle kosta och vad den innehåller på ett sätt du som kund förstår.
jag tycker Många som arbetar som inredare/ stylist använder ett svårtolkat språk som inte den vanliga människan kan förstå.


kolla gärna in i galleriet för lite exempel på digitala lösningar.