BOKA TID ONLINE
 KAJELIS HISTORIA

Det började egentligen gro redan för många många år sedan, drömmen att få arbeta med min stora passion, inredning.

Men det var först 2019, efter att ha arbetat nästan 20 år med inköp och försäljning i byggbranschen som jag fick möjligheten att påbörja en yrkesutbildning till Inredare & Stylist

När jag var liten blev mina föräldrar tokiga när jag varje vecka skulle möblera om på mitt rum, och när de till slut tröttnade så lärde jag mig snabbt att flytta möbler på egen hand med hjälp av filtar, så passionen för att förändra, skapa och göra om har alltid funnits där.

Jag minns känslan av tillfredsställelse och nöjdhet när jag var klar, och låg där i min säng, glad och lycklig över vad jag åstadkommit och hur bra jag trivdes med det nya, den där känslan, det är precis den jag vill ge vidare till Kajelis kunder.


KAJELIS AFFÄRSIDE

Att erbjuda kunder, både privata och förtagare professionell inredningskonsultation av utbildad inredare, till ett fast pris, inom Helsingborg samt helt online till alla i Sverige.


Kajelis Historia

9 snabba frågor till Kajsa

1.Var hittar du inspiration?

I massa olika flöden på sociala medier, ute i vardagen, i tidningar, i butiker - jag får dagligen inspiration intankad och har ett gigantiskt inbyggt hjärnbibliotek att leta i.

pinterest.se är ett jättebra ställe att söka inspiration på!


2. Vad är det bästa med ditt jobb?

Att vid varje uppdrag öppnas något helt nytt, ett nytt kapitel att skapa.

Varje hem är unikt på sitt egna sätt och att hitta och framhäva vad just ditt hem är och hur du är som person. För mig ska ett hem vara just det, personligt och det är då du trivs.


3. Hur är din egna inredningsstil?

Jag gillar naturen, det enkla så får nog säga avskalat skandinaviskt. Det är en bas med vitt, grått, beige och sedan följer olika tillagda kulörer i respektive rum/ yta. Då jag gillar naturen finns det en hel del bambu/ rotting/ jute och brunt just nu.....


4. Har du "mallar" för hur du inreder, eller tex möbler och dekoration som alltid finns med?

Nej, som jag tidigare förklarat så är varje hem unikt, ett oskrivet blad där jag tillsammans med kunden ska lokalisera, planera och skapa något nytt utifrån deras förutsättningar, smak och stil.


5. Vad är vanligaste misstagen folk gör?

Blanda allt - man köper på sig det man gillar där och då och placerar ut det lite varstans, men det blir oftast rörigt och ingen röd tråd i helheten.

Man glömmer också ofta både, belysning, växter och det textila. Alla viktiga byggstenar i helheten...


6. Vad är senaste platsen du besökte eller såg vars inredning du gillade lite extra? 

Såg häromdagen trädhotellet treehouse i norra Sverige, tänk att bo i en glaskub i trädtopparna!


7. Hur är dina tankar gällande miljö och hållbarhet?

Jag brinner för att återskapa och återanvända saker, loppis är definitivt en hobby! Jag är ju en kreatör och ser lätt nya möjligheter, använder gärna det kunden redan har och gör om detta. Vi måste lära oss att ta tillvara på det vi har i större omsträckning och tänka mer cirkulärt!

Ska man köpa nytt så är det såklart en kostnadsfråga för kunden, men jag föredrar miljömärkta möbler och dom tillverkats lokalt eller någonstans i Sverige. 


8. Vad är senaste saken du såg du "bara måste ha"?

Jag försöker slå bort den tanken "måste ha" när den kommer, för den kommer ofta såklart när man är inredare! Tänker istället om jag behöver den, och kan jag bygga om/ förändra något jag redan har till något liknande? Såklart ska man unna sig nya saker ibland men det med eftertanke...


9. Vad är ditt bästa råd till omvärlden vad gäller inredningskonsultation?

Var inte rädd för att fråga, det kostar ingenting att få reda på vad hjälpen skulle kosta och vad den innehåller på ett sätt du som kund förstår. Och glöm bilden media/ tv skapat av inredare, alla kommer inte med en buss och river ut allt. Vi kan hjälpa med allt från skapa en tavelvägg, till att hitta en lampa osv. Varje uppdrag är unikt efter vad just den kunden önskar för hjälp.

Certifierad Inredare Helsingborg

Kajsa Kvennefors

Certifierad Inredare

Hej!

Det här är jag, Kajsa,  som äger och driver Kajelis Inreda i Helsingborg. 

Jag är en kreativ och lösningsorienterad person med stor empati och     närvaro i det jag gör.               

Varje nytt uppdrag utvecklar mig i mötet med nya människor, som har nya unika behov och önskemål och där vi gemensamt ska skapa något som vi  båda ska bli nöjda med. 

 Med 20 års erfarenhet från bygg & järnbranschen har jag erfarenhet som   många inredare/ stylister saknar - produkt & materialkunskap. 

 Jag kan därför hjälpa dig till de rätta valen till ditt projekt utan att ha vinstintresse för specifika produkter eller leverantörer.

 Förutom att ha arbetat med inköp & försäljning inom bygg så har jag hunnit   med att äga och renovera några egna hus och jag är en riktig "gör det  självare" som både kan montera, snickra, måla och hitta på finurliga  lösningar. 

 Och du, jag har arbetat som köksplanerare, så att rita och planera kök och badrum är också en specialtet.

 Jag hoppas vi hörs och ses,                                                       

//Kajsa